Orta Dünya Kursu

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» İşleyiş Sistemi
Çarş. Ocak 26, 2011 7:41 pm tarafından qara6

» Yıldız Savaşları (Star Wars)
Paz Ocak 16, 2011 9:37 am tarafından Eru Ilúvatar

» Gnome nedir?
Paz Ocak 16, 2011 9:34 am tarafından Eru Ilúvatar

» Lúniath Zigana Bar
Paz Ocak 16, 2011 9:32 am tarafından Eru Ilúvatar

» Silmarillion Hakkında
Salı Ocak 04, 2011 1:02 am tarafından morgoth

» Húrin'in Çocukları - J.R.R Tolkien
Salı Ocak 04, 2011 12:50 am tarafından morgoth

» Drizzt Do'Urden
Salı Ocak 04, 2011 12:37 am tarafından morgoth

» Yüzüklerin Efendisi Belgeseli’nden
Salı Ocak 04, 2011 12:15 am tarafından morgoth

» J.R.R.Tolkien'in bazı sözleri
Ptsi Ocak 03, 2011 11:54 pm tarafından morgoth

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 115 mesaj attılar bunda 57 konu

Toplam 27 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: Aranel Lossëhelin

Húrin'in Çocukları - J.R.R Tolkien

Paylaş

Eru Ilúvatar
    Moderatör

Húrin'in Çocukları - J.R.R Tolkien

Mesaj  Eru Ilúvatar Bir Ptsi Ara. 20, 2010 9:11 am

Bu kitap Tolkien'in 1910'da yazmaya başladığı, 1973'e kadar arada bir gözden geçirdiği, fakat asla bitiremediği kitabıdır. Konusu: Yüzüklerin Efendisi Kitapları, Hobbit, Silmarillion harmanlıdır. Orta Dünya Kurgusu'yla aynı tarihi paylaşırlar. Kitabı anlatmaya kalksam pek anlamazsınız. Ben de Tolkien'in kendi yazdığı özetini buldum.

Hador Altınbaş bir Edain beyiydi ve Eldar tarafından çok sevilirdi. Ömrünün sonuna dek, ona Hithlum’un Dor-lómin denen bölgesinde geniş topraklar veren Fingolfin’in beyliği altında yaşadı. Kızı Glóredhel , Brethil İnsanları’nın beyi olan Halmir oğlu Haldir ile evlendi; ve aynı düğünde, oğlu Uzun Galdor, Halmir’in kızı Hareth ile evlendi.
    Galdor ile Hareth’in iki oğlu oldu: Húrin ile Huor. Húrin üç yaş büyüktü, ama boyca, akrabaları arasındaki diğer erkeklerden daha kısaydı; bu konuda annesinin halkına çekmişti, ama başka her konuda dedesi Hador’a benziyordu, vücudu güçlü, mizacı ateşliydi. Ama onun içindeki ateş istikrarlı yanıyordu ve iradesi son derece sağlamdı. Kuzey İnsanları arasında, Noldor öğütlerini en iyi bilen oydu. Erkek kardeşi Huor uzun boyluydu; kendi oğlu Tuor dışında, Edain içindeki en uzun boylu kişiydi ve hızlı koşardı; ama yarış uzun ve zorluysa, eve ilk varan Húrin olurdu, çünkü o, yarışın sonunda da, başındaki kadar hızlı koşardı. İki kardeş birbirini çok severdi ve gençliklerinde birbirlerinden nadiren ayrıldılar.

Alıntıdır " тнє gιмρ @ "www.frmtr.com"

Neticede hoş bir hikaye. Okumak isteyenler okumuş kişilerden almaya çalışsın, okunan hikaye okonunca farklı bir haz alır insan.

xx.Singollo.xx
    Moderatör

Geri: Húrin'in Çocukları - J.R.R Tolkien

Mesaj  xx.Singollo.xx Bir Salı Ara. 28, 2010 3:16 pm

Bu kitapta olaylar çok çabuk gelişiyor..Ynede ben çok gzl buluyorum...Kesin bir bilgim yok ama olayların hızlı geçmesi büyük bir ihtimalle Tolkien'in bu hikayeyi şiir biçiminde yazmış olması..Sonradan oğlu tarafından düzenlenip kitap haline getirilmişVery Happy Very Happy

morgoth

Geri: Húrin'in Çocukları - J.R.R Tolkien

Mesaj  morgoth Bir Salı Ocak 04, 2011 12:50 am

Okurken hiç mola verememiştim,o yüzden çabuk bitmişti,LOTR üçlemesi kadar sürükleyici bir kitap
    umarım peter jackson Hobbit'ten sonra bunada el atar,
    tabi Silmarillion'un çekilmesini tercih ederim ama orta dünyanın yaradılışı ile başlayan birçok olayı anlattığı için
    filme sığdırmak zor olur,anca dizi olur:)Zira hurin'in çocukları film'ini çekmeye çok uygun bir eser

Similar topics

-

Forum Saati Ptsi Mayıs 21, 2012 3:01 pm